Recent site issues with Cloudflare errors, Bad Gateway, Lag

Get help and give out your ideas for improvement.

Recent site issues with Cloudflare errors, Bad Gateway, Lag

Postby Rosehill » December 24th, 2021, 5:53:23 am

As many of you have noticed and reported the site has been experiencing intermittent errors that appear in the form of Cloudflare errors, Bad Gateway 502 errors, pages taking a long time to load, or refusing to load altogether, etc.

The issue affects only some users, and only some of the time, and on different type of occasions. This makes it hard to pinpoint the origin of the errors, as there is no clear pattern to how, when and why it is happening.

At this point the possible list of culprits has been reduced to roughly three, though, and closer analysis of those three possible reasons will happen after December 26th 2021. Once the root cause is identified, measures to fix the issue can be taken.

I apologize for the instability and frustration the site issues are causing and thank you for your patience while we work on getting to the bottom of this.

Remember to enjoy the Holidays!


========================

Edited to add on January 8th 3:15 PM EST:

We are aware of the issues, and they are being looked at. We're working on getting the problems fixed, but it will take time, as the cause of the problems still isn't clear. There have been a number of fix attempts already, and all of them have worked temporarily, yet the issue keeps coming back, which means that the root cause of the problem hasn't been found yet.

The site's been better for today, and we're monitoring how it keeps behaving to see if it's just a fluke for it to run smoother, or if the latest fix measures are finally taking hold.
Last edited by Rosehill on January 8th, 2022, 4:15:56 pm, edited 1 time in total.
Reason: Status update
Official MS Twitter | Official MS Facebook page
Image Free Magistream Nursery
Meet Mr. Rufous Scrimgeour -->
Life is slowly returning to normal, and I'm catching up on all the things. Apologies for the sporadic absence!
User avatar
Rosehill
CreaturesTrade
Coder
Member of The Herbalist's Guild Member of Artificer's Association Member of Preservationists Association
Posts: 7759
Joined: July 24th, 2009, 4:03:51 am
Location: Northern Europe
Gender: Female

Re: Recent site issues with Cloudflare errors, Bad Gateway,

Postby Rosehill » December 29th, 2021, 2:26:27 pm

The lag, Cloudflare Errors as well as the Bad Gateway errors should now be fixed!
Official MS Twitter | Official MS Facebook page
Image Free Magistream Nursery
Meet Mr. Rufous Scrimgeour -->
Life is slowly returning to normal, and I'm catching up on all the things. Apologies for the sporadic absence!
User avatar
Rosehill
CreaturesTrade
Coder
Member of The Herbalist's Guild Member of Artificer's Association Member of Preservationists Association
Posts: 7759
Joined: July 24th, 2009, 4:03:51 am
Location: Northern Europe
Gender: Female

Re: Recent site issues with Cloudflare errors, Bad Gateway,

Postby Desperatewinds » December 29th, 2021, 6:48:38 pm

Not fixed unfortunately. I just got a Bad Gateway error while browsing forum.
ImageImageImageImageImageImageImage
User avatar
Desperatewinds
CreaturesTrade
MagiStream Donor
Member of The Dark Brotherhood Member of Artificer's Association
Posts: 120
Joined: September 28th, 2010, 11:20:33 pm
Location: USA
Gender: Female

Re: Recent site issues with Cloudflare errors, Bad Gateway,

Postby Ravenari » December 30th, 2021, 12:41:17 am

I really wish it was fixed! I know this must be a pain to deal with.

Unfortunately, even with a hard refresh (thinking it could be caching) the lag and Cloudflare issues are just as bad now as they were yesterday and the day before. As an example:

2 Cloudflare issues trying to get into this thread.
2 Cloudflares trying to write a reply (and idk how many when I press send)

When I load the 'Click the Creatures Above You Thread' the avatars no longer load at all, and I just see 'imageimageimageimageimageimage' instead of any creature sprites loading. Or half a page will load, and the other half won't. (My internet is working fine on every other site). This began happening almost all the time during the Christmas event and it's about as bad now.

Using Yarold's - as usual - lets the first 20-30 magistream creatures load usually, and then after nearly everything throws out to a Cloudflare error (as of 5 minutes before posting this).

If I do 'Embed Multiple' - Magistream won't load the sprites visually - so I might get one successful load of an egg sprite, and then say, 8 broken images. I know I can still copy/paste because the code is still correct, but I assume Cloudflare errors even on this level, or timeouts, are stopping avatars and sprites from even loading anymore.

I haven't tried using the stream yet, because I've stopped using the stream actively during this event over the last few days after getting a lot of time outs (I've been breeding instead).

There are times it works a little better than others, but it never seems to last more than about 5-10 minutes of actively using the site, and - honestly - the Cloudflare errors are often instantaneous. I got one refreshing my keep this morning (an hour ago) to see what sprites/creatures had levelled up.

Happy to get screencaps of forum threads or my Embed Multiples to give you an idea.
Thank you for clicking :)
User avatar
Ravenari
CreaturesTrade
MagiStream Donor
Member of The Dark Brotherhood Member of Artificer's Association Member of Preservationists Association
Posts: 321
Joined: August 23rd, 2009, 7:33:16 pm
Location: Perth, Western Australia
Gender: Non-binary

Re: Recent site issues with Cloudflare errors, Bad Gateway,

Postby pegasi1978 » December 30th, 2021, 9:22:15 am

It seems like every page or every other page gives a cloudflare error this morning. When pages do load it's incredibly slow.
Image Thank you! | Wishlist in profile | Avatar by Munin!Image
User avatar
pegasi1978
CreaturesTrade
MagiStream Donor
Member of The Herbalist's Guild Member of Artificer's Association Member of Preservationists Association
Posts: 6725
Joined: July 22nd, 2009, 12:22:04 pm
Gender: Female

Re: Recent site issues with Cloudflare errors, Bad Gateway,

Postby PrincessOfVampires » December 30th, 2021, 9:28:21 am

When I first opened the site I still got Bad gateway errors every 2-3 clicks and images of creatures didn't load on the Forum.
After the hard refresh (CTRL + F5) like 2-3 times, it seams to be working fine.

↓Visit my shop↓
Princess treasures
User avatar
PrincessOfVampires
CreaturesTrade
MagiStream Donor
Member of The Herbalist's Guild Member of Artificer's Association Member of Preservationists Association
Posts: 3636
Joined: February 21st, 2014, 11:11:39 am
Location: Czech Republic
Gender: Female

Re: Recent site issues with Cloudflare errors, Bad Gateway,

Postby Ravenari » December 30th, 2021, 9:30:26 am

PrincessOfVampires wrote:When I first opened the site I still got Bad gateway errors every 2-3 clicks and images of creatures didn't load on the Forum.
After the hard refresh (CTRL + F5) like 2-3 times, it seams to be working fine.


I'm going to try your technique of multiple hard-refreshes, fingers crossed!

ETA: Dare I say it, but this might actually be working O.O :woo:
Thank you for clicking :)
User avatar
Ravenari
CreaturesTrade
MagiStream Donor
Member of The Dark Brotherhood Member of Artificer's Association Member of Preservationists Association
Posts: 321
Joined: August 23rd, 2009, 7:33:16 pm
Location: Perth, Western Australia
Gender: Non-binary

Re: Recent site issues with Cloudflare errors, Bad Gateway,

Postby PrincessOfVampires » December 30th, 2021, 9:37:27 am

Ravenari wrote:
PrincessOfVampires wrote:When I first opened the site I still got Bad gateway errors every 2-3 clicks and images of creatures didn't load on the Forum.
After the hard refresh (CTRL + F5) like 2-3 times, it seams to be working fine.


I'm going to try your technique of multiple hard-refreshes, fingers crossed!

ETA: Dare I say it, but this might actually be working O.O :woo:


Sadly it worked for just a few minutes. Got another Bad Gateway and lag. D:

Edit: Images are still loading properly and the bad gateway happened only once.

↓Visit my shop↓
Princess treasures
User avatar
PrincessOfVampires
CreaturesTrade
MagiStream Donor
Member of The Herbalist's Guild Member of Artificer's Association Member of Preservationists Association
Posts: 3636
Joined: February 21st, 2014, 11:11:39 am
Location: Czech Republic
Gender: Female

Re: Recent site issues with Cloudflare errors, Bad Gateway,

Postby Ravenari » December 30th, 2021, 9:53:04 am

PrincessOfVampires wrote:Sadly it worked for just a few minutes. Got another Bad Gateway and lag. D:

Edit: Images are still loading properly and the bad gateway happened only once.


This seems to be my experience.

The forum and the stream etc. and general Keep stuff seems to be working pretty well - certainly better than before - maybe around Thanksgiving or pre-Thanksgiving levels.

But loading multiple links through Yarold's or the Image Free Nursery can still produce Cloudflare errors. The site is definitely not as overall laggy as before - for me personally, and right now, I want to see how it is during other hours/times as well - but I wonder if there's either a server that's getting overloaded and knocking back requests (and the more requests it gets, the more overloaded it gets), or something similar. Unfortunately, Magistream is a site designed around mass-clicking, or certainly a lot of clicking! That must make it complicated too.
Thank you for clicking :)
User avatar
Ravenari
CreaturesTrade
MagiStream Donor
Member of The Dark Brotherhood Member of Artificer's Association Member of Preservationists Association
Posts: 321
Joined: August 23rd, 2009, 7:33:16 pm
Location: Perth, Western Australia
Gender: Non-binary

Re: Recent site issues with Cloudflare errors, Bad Gateway,

Postby PrincessOfVampires » December 30th, 2021, 12:24:29 pm

Was gone a few hours, after I returned images were not loading again and the site was a bit laggy but no errors. Had to do the hard refresh 3 times again.

So it seems the issues are not totally solved but it's much better than it was.

↓Visit my shop↓
Princess treasures
User avatar
PrincessOfVampires
CreaturesTrade
MagiStream Donor
Member of The Herbalist's Guild Member of Artificer's Association Member of Preservationists Association
Posts: 3636
Joined: February 21st, 2014, 11:11:39 am
Location: Czech Republic
Gender: Female

Next

Return to Support and Suggestions

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests